Регистрация на портале      Вход
UkrStroy.net
где искать:              

За два роки видали дозволів на встановлення в Києві 7 тисяч кіосків

30 апреля 2010г. 22:32

Щодня на столичний штрафмайданчик звозять по 5—6 незаконних кіосків та павільйонів. Тільки протягом останнього тижня до саll-центру зателефонувало 305 киян із проханням звільнити їхні райони від проблемних об"єктів. Міська влада не стоїть осторонь проблеми, яка хвилює киян. Мер Леонід Черновецький уже запровадив мораторій на встановлення МАФів. А його перший заступник Анатолій Голубченко сподівається, що до 2012 року вдасться вирішити питання з упорядкування розміщення цих конструкцій.

З кожним днем у столиці набирає обертів кампанія з демонтажу проблемних малих архітектурних форм (МАФ). Насамперед очищають території від самовільно встановлених об’єктів та тих, що заважають безперешкодному просуванню киян. Зокрема на тротуарах та зупинках громадського транспорту, у дворах та на прибудинкових територіях. Про такі випадки мешканці столиці щодня телефонують до Служби допомоги мера киянам — саll-центру. Лише протягом останнього тижня, з 23 до 29 квітня, до служби (15-51) звернулося 305 осіб.

Доволі оперативно реагують на ці скарги й фахівці КП “Київблагоустрій”, котрі переймаються демонтажем незаконно встановлених торговельних об’єктів. Якщо раніше щодня вони звозили на штрафмайданчик 2—3 кіоски та павільйони, то нині ця цифра зросла вдвічі. Тільки у квітні вони вже очистили столицю від майже 250 проблемних яток.

Тож місто за підтримки громадськості продовжує війну проти МАФів. Враховуючи, що через два роки столицю відвідають сотні тисяч футбольних уболівальників з усієї Європи, намагаються навести в місті належний лад. Нагадаємо, що 31 березня нинішнього року міський голова Леонід Черновецький заявив, що в столиці введено мораторій на встановлення малих архітектурних форм. Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко сподівається, що до 2012 року столичній владі вдасться вирішити питання з упорядкування розміщення малих архітектурних форм.

“Я особисто вважаю і заявляю про це відкрито: Київ — не для МАФів,— сказав він.— Київ — це європейська столиця”. Анатолій Голубченко зауважив, що за останніх два роки “лукаві ручки видали дозволів ще на встановлення 7 тисяч кіосків”. За його словами, більшість із них встановлено законно, але є й такі, які встановлено у не зовсім законний спосіб. “Я сподіваюся, що до 2012 року ми наведемо порядок із МАФами”,— запевнив перший заступник голови КМДА.

 

Источник: ibud.ua
Просмотров: 1768
Комментарии
Читайте также
Как отметил и. о. Директора Департамента транспортной инфраструктуры Киевской городской государственной администрации Иван Шпилевой, в этом году в столице продолжается строительство ряда крупных капитальных объектов, информирует пресс-служба КГГА.
15 мая 2014г.   
Еще одна идея архитекторов и проектантов — открыть в столице центр культурного развития, использовав для этого Украинский дом.
19 марта 2014г.   
Киевские дома могут не выдержать нынешнего сентября, который стал самым дождливым за последние 90 лет.
24 сентября 2013г.   
Все новости рубрики Столица

© 2005 - 2024 Строительный портал UkrStroy.net
О нас    Реклама на сайте    Обратная связь    Сообщить об ошибке