Регистрация на портале      Вход
UkrStroy.net
где искать:              

Як розрахувати вартість ремонту квартири

Якщо є щасливі моменти в нашому житті, які можна планувати заздалегідь, то придбання квартири – точно один з них. І тим приємнішою стає подія, якщо ви збираєтесь купити житло у гарній новобудові в сучасному місті, наприклад такому, як Ірпінь. Та після підписання угоди починається новий етап хвилювань та клопотів - ремонт.

Не так суттєво, чи ваша нова оселя – то модна нині квартира студія, чи просторі двоповерхові апартаменти. Від якості ремонту залежатиме, чи стане житло справжньою оселею, комфорт якої не дозволить вам жодної миті жалкувати про купівлю.

квартира студія

Про що варто знати, коли плануєш ремонт?

Не завжди ремонт стає головним болем для власника житла. Серед забудовників Ірпеню добре відомою є будівельна група Синергія. За останні пару років компанія вийшла у лідери на ринку місцевої нерухомості. Покупцям квартир в її ЖК пропонується цікава послуга: ремонт під ключ.

Тобто у вашій власності не просто, наприклад, однокімнатна квартира, пуста і з голими стінами. Ви отримуєте готову оселю, в яку залишилось заселитися. Причому це не «кіт в мішку», за ваші кошти роблять ремонт у повній відповідності до ваших вимог та пріоритетів.

Для когось така послуга стає шансом зекономити свої нерви та час. А комусь приємніше, чи навіть просто вигідніше, коли його, наприклад, новенька трикімнатна квартира відремонтована власноруч, або найманими спеціалістами, але в декілька етапів. Проте сама можливість придбати квартиру, і одразу заїхати в ремонтоване за вашими побажаннями житло, є цікавою новинкою на ринку нерухомості.

Та більш звичною для нас є ситуація, в якій ремонт робиться власними силами, а відтак і вся відповідальність за його результат лежить на вас. Цей варіант теж доступний покупцям квартир в Синергії, і найчастіше обирають все ж саме його.

В такому випадку важливо заздалегідь розрахувати для себе хоча б приблизну вартість робіт. І незалежно від того, де саме ви купуєте житло, сума, у яку вам обійдеться ремонт, залежить від кількох факторів.

  • Якої якості житло ви купляєте. Тим більше, що не обов’язково йдеться саме про квартиру в новобудові. Оселя, придбана на вторинному ринку, також потребує в певній мірі ремонту.
  • Розмір житла – напряму впливає як на його вартість, так і на ремонтний бюджет.
  • Місто та район, в якому ви купуєте квартиру. У більшості випадків ремонт у передмісті коштуватиме менше за ті самі роботи у місті. А облаштувати ваше житло в регіонах можна значно дешевше, ніж у столиці.

Корисно також мати приблизний перелік робіт, що знадобляться вам під час ремонту. Також має значення порядок, у якому їх найчастіше виконують.

  • Починають з монтажу електрики;
  • Проводять всі сантехнічні роботи;
  • Якщо потрібні гіпсокартонні конструкції, то монтують їх;
  • Роблять якісну стяжку підлоги в квартирі;
  • Вкладають обрану плитку в приміщеннях на кшталт кухні на санвузлів;
  • На підлогу укладають потрібне покриття, встановлюють зверху плінтуси;
  • Декорують стіну відповідно до складеного плану;
  • Встановлюють всю необхідну сантехніку.
  • Наприкінці зазвичай займаються освітлювальними приборами та розетками.

Порядок дій може змінюватись по ситуації, кожен господар складає свій власний план. Розраховуйте лише, що вартість всього ремонту буде приблизно 20-50% від суми, за яку ви придбали квартиру.

Комментарии
Читайте также
У вас есть собственный кабинет в доме? А бассейн? Нет? Да, увы, немногие из нас могут позволить себе такую роскошь в доме. Порой просто нам не позволяет сделать это самая распространенная пр
Плитка – один из самых популярных отделочных материалов. Сегодня её можно встретить везде: как отделка пола и стен, в качестве элементов фасада и пр
Обои смело можно назвать одним из гениальных изобретений человечества. Эта проверенная временем деталь интерьера проделала немалый путь. Едва успели изобрести бумагу (как вы, конечно, помнит
Все статьи рубрики Ремонт

© 2005 - 2024 Строительный портал UkrStroy.net
О нас    Реклама на сайте    Обратная связь    Сообщить об ошибке