UkrStroy.net

Утеплити і заощадити на ЖКГ

Ви збираєтеся побудувати будинок або вже живете за містом. Напевно, чимало часу присвятили плануванню приміщень і обговоренню матеріалів для будівництва. Образ склався, і ви розпочали здійснювати свою мрію. Шкода тільки, що проект будинку не можна розглянути за допомогою тепловізора - приладу, що визначає температуру поверхонь.
 
Досить опалювати вулицю!
 
Картинка сильно здивувала б вас і, можливо, засмутила: червоним або світло-жовтим тепловізор виділяє зони витоку тепла з приміщення. Традиційно це вікна, горище, вентиляційні виходи, підвал і стики на стінах. Щоб краще зрозуміти масштаб проблеми, уявіть, що будинок - це відро з водою, жовті плями тепловізора - дірки в ємності, з яких на вулицю витікає не тепло, а вода. Як можна утримати її в такому решеті? Тільки постійно доливаючи.
 
Іншими словами, збільшуючи потужність роботи котла опалення, частину тепла ви добровільно віддаєте вулиці. Враховуючи постійне зростання цін на газ, грамотне утеплення будинку при будівництві - найважливіше питання.
 
Нове краще за старе
 
Теплоізоляційний матеріал екструзійний пінополістирол, такий як XPS CARBON, застосовується в котеджному і малоповерховому будівництві для влаштування теплоізоляції фундаментів, дахів, підлог, фасадів. XPS - енергоефективний, міцний, легкий, вологостійкий, екологічний, зручний в роботі.
 
Вкладення виправдовуються
 
Ми будуємо не на одне десятиліття. Якість і довговічність повинні вважатися пріоритетом при виборі утеплення. Що отримає споживач в майбутньому, вклавши сили і гроші сьогодні?
 
Якісне утеплення скорочує витрати на опалення і економить електроенергію на кондиціонуванні влітку. Згідно з дослідженнями, через холодні стіни йде від 20% до 40% тепла. Аналогічно тонкі стіни пропускають спеку і перегрівають будинок у теплий сезон.
 
Ви можете порахувати вигоду самі. Потрібно знати загальну площу будинку, орієнтацію по сторонах світу, середню зовнішню температуру в опалювальний сезон і температуру комфорту всередині приміщення, кількість вікон, товщину і матеріали стін і ще з десяток показників. Орієнтуючись на формули теплотехнічних розрахунків, можна з'ясувати, скільки тепла покидатиме приміщення в опалювальний період. Порівняти у формулах різні матеріали і зрозуміти, що грамотна ізоляція економить енергоресурси має велике значення! Це особливо актуально, адже вартість газу на Україні постійно зростає.
 
Додаткові переваги
 
  • Утеплення береже стіни від цвілі. А це вже грошима не виміряти - це питання комфорту і здоров'я. Цвіль і грибок люблять «тонкі» стіни. Помітити небезпеку можна не відразу. Пліснява заводиться прямо на основі, ховаючись під шпалерами або штукатуркою.
  • Утеплені XPS фундамент і цоколь дозволяють ефективніше використовувати підвальне приміщення. Навіть якщо сьогодні ви не розглядаєте цю зону як додатковий простір, завтра, можливо, переглянете рішення. Тому підготуйтеся заздалегідь.
  • Відсутність конденсату в цокольній частині, міцність і довговічність утеплювача продовжують цілісність всієї конструкції. Іншими словами, немає тріщин, розмивання, деформації. Ремонтувати фасад доведеться тільки тоді, коли вам набридне колір або фактура.
  • Фрезерована поверхня плит утеплювача XPS, мала вага і L-подібна форма стиків, а також спеціально розроблена лінійка штукатурних сумішей і клеїв полегшують монтажні роботи
 
Утеплити чи зекономити?
 
Будинок - це вкладення: грошові та емоційні. Тому важливо тут і зараз, на етапі будівництва надійно і якісно звести і утеплити приміщення. Тоді курси валют, вартість і безперебійність поставок газу хвилюватимуть вас набагато менше. Тепло і комфорт у приміщенні, справедливо низькі суми комунальних платежів, стануть вам бонусом за правильно прийняте господарське рішення: будувати і утеплювати ґрунтовно на десятки років вперед.
 
Все статьи рубрики Отопление

© 2005 - 2024 Строительный портал UkrStroy.net