UkrStroy.net

Київ забудують висотно-ліфтовими автопаркінгами?

03 мая 2010г. 22:05

Напередодні на вулиці Бальзака пройшла виїзна нарада спеціальної робочої групи щодо реалізації програми будівництва багаторівневих паркінгів під головуванням заступника голови КМДА Дениса Басса.

Учасники наради ознайомилися із новим видом автопаркінгу – висотно-ліфтовим. Його переваги – швидке встановлення, незначна потреба у території та зручність використання.


«Такі автопаркінги надзвичайно потрібні Києву, адже вже звичною стала ситуація, коли містяни залишають автомобілі на зелених зонах або навіть на дитячих майданчиках. Висотно-ліфтові конструкції дозволять у 6 разів збільшити кількість паркомісць у столиці. Сьогодні ми побачили пілотну частину цього проекту. Нині він знаходиться у стадії розробки проектних рішень. Ми зробимо усе можливе, щоб висотно-ліфтові автопаркінги почали встановлювати у столиці якнайшвидше. Завдяки таким системам ми зможемо вирішити проблему паркування автомобілів на прибудинкових територіях вже у найближчі 2-3 роки», – зазначив Денис Басс.

Робоча група розглянула кілька варіантів висотно-ліфтового автопаркінгу. Такі конструкції можна встановити як на території звичайної парковки, так і зробити спеціальну прибудову до будинку.

За словами директора комунального підприємства «Київтранспарксервіс» Олени Поліщук, такі парковки не створюватимуть киянам жодного дискомфорту – вони практично безшумні. Окрім того, сама конструкція обшивається спеціальним матеріалом, який захищає автівки від погодних умов, хуліганів та додатково створює звукоізоляцію. У системі передбачена і протипожежна установка. Поставити автівку на таку парковку багато часу не займе – від хвилини до чотирьох – в залежності від розміру стоянки. Кожен власник авто матиме окрему картку, на якій буде зафіксовано номер паркомісця, на яке механізм ставитиме автомобіль автоматично. Про всяк випадок біля кожної парковки чергуватиме спеціальний оператор, яких допомагатиме власникам.

«Що стосується фінансування – проекти висотно-ліфтових автопаркінгів досить дорогі, тому ми будемо розглядати варіанти змішаного фінансування. Будівництво паркінгів за цією програмою у спальних районах буде частково фінансуватись з міського бюджету. Сьогодні нам презентували механізм, вироблений у Китаї: він суттєво (на 40-50%) дешевший за вітчизняні аналоги. Проте, якщо ми почнемо запроваджувати цю технологію у великому обсязі, можна буде говорити про відкриття такого виробництва в Україні та навіть у Києві», – повідомив Денис Басс.


Нагадаємо, генеральним планом, розробленим та затвердженим у 1980 році, передбачалось, що у 2005 році в Києві буде зареєстровано близько 350 тис. транспортних засобів. Генеральним планом, чинним на сьогодні, передбачено, що в 2020 році у столиці буде зареєстровано орієнтовно 800 тис. транспортних засобів. А їх на сьогодні біля 1 млн. 100 тис. До того ж, близько 100 тис. одиниць на добу транзитного транспорту, а крім цього ще транспортні засоби, зареєстровані у інших місцях, проте які фактично перебувають у столиці.

Рішенням сесії Київради 26 листопада 2009 року було створено робочу групу щодо реалізації програми будівництва паркінгів. Програма з забезпечення необхідною кількістю місць для паркування автомобілів передбачає будівництво багатоповерхових паркінгів з легких конструкцій у районах житлової забудови. Програма не є комерційним проектом і передбачає поліпшення благоустрою прибудинкових територій. Реалізація програми дозволить покращити умови паркування транспортних засобів та підняти рівень обслуговування киян та гостей столиці.

 

Источник: ibud.ua
Просмотров: 1550
Все новости рубрики Столица

© 2005 - 2024 Строительный портал UkrStroy.net