UkrStroy.net

Українцям доведеться купувати газ у Росії дорожче, ніж прогнозували

23 мая 2011г. 14:32

Газ для українців коштуватиме у третьому кварталі цього року не $313, а $350 за 1000 куб. м, а в четвертому - не $347, а $400.

Про це повідомив заступник директора департаменту нафти й газу Міненерго Костянтин Бородін, пише газета "Сегодня".

Причому в цій ціні уже врахована знижка в $100 з боку "Газпрому", про яку домовилися президенти Віктор Янукович і Дмитро Медведєв у 2010 році.

Зростання цін пов"язане з несподіваним подорожчанням нафти через події на Близькому Сході.

Економіст Віктор Лисицький зазначає: "Це серйозно погіршило торговельний баланс України, адже за підсумками I кварталу перевищення імпорту над експортом склало більше $1,55 млрд, хоча рік тому було навпаки - продали більше на $180,6 млн, в основному це через дорогий газ".

Тим часом, експерти видання вважають, що переговори між "Нафтогазом" і "Газпромом" знову застопорилися, адже незважаючи на анонсований Кабміном приїзд до Києва голови "Газпрому" Олексія Міллера, він так і не з"явився в Україні.

"Швидше за все, робочій групі не вдалося домовитися про щось конкретне, тому й не приїхав. Поки Росію все влаштовує, незважаючи на вимоги не тільки Європи, але й України знизити ціну", - каже незалежний експерт Валентин Землянський.

А міністр ПЕК "тіньового Кабміну" Олександр Гудима вважає, що Росія розраховує на те, що Україні нікуди буде подітися напередодні зими без газу, і своєю непоступливістю вона схиляє Київ до вступу в Митний союз.

Источник: http://www.pravda.com.ua/
Просмотров: 1737
Все новости рубрики Регионы

© 2005 - 2024 Строительный портал UkrStroy.net