UkrStroy.net

За два роки видали дозволів на встановлення в Києві 7 тисяч кіосків

30 апреля 2010г. 22:32

Щодня на столичний штрафмайданчик звозять по 5—6 незаконних кіосків та павільйонів. Тільки протягом останнього тижня до саll-центру зателефонувало 305 киян із проханням звільнити їхні райони від проблемних об"єктів. Міська влада не стоїть осторонь проблеми, яка хвилює киян. Мер Леонід Черновецький уже запровадив мораторій на встановлення МАФів. А його перший заступник Анатолій Голубченко сподівається, що до 2012 року вдасться вирішити питання з упорядкування розміщення цих конструкцій.

З кожним днем у столиці набирає обертів кампанія з демонтажу проблемних малих архітектурних форм (МАФ). Насамперед очищають території від самовільно встановлених об’єктів та тих, що заважають безперешкодному просуванню киян. Зокрема на тротуарах та зупинках громадського транспорту, у дворах та на прибудинкових територіях. Про такі випадки мешканці столиці щодня телефонують до Служби допомоги мера киянам — саll-центру. Лише протягом останнього тижня, з 23 до 29 квітня, до служби (15-51) звернулося 305 осіб.

Доволі оперативно реагують на ці скарги й фахівці КП “Київблагоустрій”, котрі переймаються демонтажем незаконно встановлених торговельних об’єктів. Якщо раніше щодня вони звозили на штрафмайданчик 2—3 кіоски та павільйони, то нині ця цифра зросла вдвічі. Тільки у квітні вони вже очистили столицю від майже 250 проблемних яток.

Тож місто за підтримки громадськості продовжує війну проти МАФів. Враховуючи, що через два роки столицю відвідають сотні тисяч футбольних уболівальників з усієї Європи, намагаються навести в місті належний лад. Нагадаємо, що 31 березня нинішнього року міський голова Леонід Черновецький заявив, що в столиці введено мораторій на встановлення малих архітектурних форм. Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко сподівається, що до 2012 року столичній владі вдасться вирішити питання з упорядкування розміщення малих архітектурних форм.

“Я особисто вважаю і заявляю про це відкрито: Київ — не для МАФів,— сказав він.— Київ — це європейська столиця”. Анатолій Голубченко зауважив, що за останніх два роки “лукаві ручки видали дозволів ще на встановлення 7 тисяч кіосків”. За його словами, більшість із них встановлено законно, але є й такі, які встановлено у не зовсім законний спосіб. “Я сподіваюся, що до 2012 року ми наведемо порядок із МАФами”,— запевнив перший заступник голови КМДА.

 

Источник: ibud.ua
Просмотров: 1767
Все новости рубрики Столица

© 2005 - 2024 Строительный портал UkrStroy.net