UkrStroy.net

Концепція стратегічного розвитку Києва до 2025 року передбачає 400 млрд грн. інвестицій

23 апреля 2010г. 11:25

Архітектурно-містобудівна рада погодила концепцію стратегічного розвитку Києва до 2025 року. Документ передбачає значне зростання житлового будівництва, зелених зон, розширення транспортної мережі, інженерії. Попередньо визначили, що на реалізацію Генплану міста потрібно приблизно 400 млрд грн. З наступного тижня концепцію обговорюватимуть під час круглих столів, а 25 травня — на громадських слуханнях.

Учора на засіданні містобудівної ради архітектори, представники Мінрегіонбуду та начальники головних управлінь КМДА обговорили концепцію стратегічного розвитку столиці на найближчі 15 років.

За словами одного з розробників документа — заступника начальника управління генерального плану КО “Центр містобудування і архітектури Тетяни Нечаєвої, роботи тривають у два етапи. Перший присвячений власне концепції, а другий — Генеральному плану Києва. Пані Нечаєва повідомила, що в документі враховано найважливіші напрямки розвитку столиці на найближчі десятиріччя. Насамперед це житлове будівництво, транспортна мережа, інженерія, інфраструктура, а ще озеленення міста, охорона пам’яток культури, екологія. Окрім того, в довгостроковій перспективі зростання житлового фонду має сягнути 93,5 тисячі кв. м, на одну особу припадатиме 27,5 кв. м. Загалом же передбачається на площі 4175 га розмістити 38,4 млн кв. м житла.

Концепція розвитку транспортної мережі має на меті завершення будівництва Великої міської кільцевої дороги, ліній метрополітену, міської електрички та швидкісного трамваю. Також мають закінчити спорудження Подільсько-Воскресенського мостового переходу, Дарницького залізнично-автомобільного мосту та звести Троєщинсько-Оболонський мостовий перехід, прокласти тунелі. Попри те, що Київ залишається однією з найзеленіших столиць світу, концепцією передбачено збільшення кількості парків та скверів. Ідеться про формування 18 буферних зелених зон, впорядкування та ландшафтну реконструкцію 50 діючих парків, озеленення схилів.

За словами розробників концепції, на реалізацію комплексу заходів знадобиться, згідно з попередніми підрахунками, приблизно 400 млрд грн. З них на житлове будівництво мають спрямувати майже 200 млрд грн, на розвиток транспортної мережі — 105 млрд грн, на інженерію — 52 млрд грн, на соціальне будівництво — 25 млрд грн, на озеленення — 5 млрд грн.

Водночас фахівці висловили чимало критичних зауважень, порадили розробникам звернути увагу на окремі розділи Генплану та доопрацювати їх. “Ми схвалюємо концепцію з урахуванням зауважень,— повідомив виконувач обов’язків начальника Головного управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища Сергій Броневицький.— Протягом наступного місяця документ мають доопрацювати, щоб наприкінці травня можна було розглянути його в Київраді та в Мінрегіонбуді”. Уже з наступного тижня мають розпочатися круглі столи з напрямків та окремих розділів Генплану. А 25 травня відбудеться громадське обговорення концепції стратегічного розвитку Києва.

Источник: ibud.ua
Просмотров: 1704
Все новости рубрики Экономика

© 2005 - 2024 Строительный портал UkrStroy.net