UkrStroy.net

Недосконалість законодавства не дозволяє інвестувати приватні кошти в інфраструктуру Києва

20 апреля 2010г. 15:20

Низка інвесторів готові вкладати кошти в розвиток столиці, проте законодавча кострубатість та бюрократичні труднощі змушують бізнесменів шукати сприятливіші регіони для капіталовкладень.

Днями фахівці Головного управління економіки та інвестиційної політики КМДА провели зустріч з потенційними інвесторами, аби в процесі діалогу окреслити коло питань, які слід вирішити, аби створити сприятливі умови для притоку капіталу у життєво важливі сфери комунального господарства.

Найбільших інвестицій сьогодні потребують такі проекти, як Подільський мостовий перехід, реконструкція Бортницької станції аерації, будівництво ТЕЦ на відновлювальному паливі, будівництво та реконструкція інженерних колекторів, будівництво підземних паркінгів, будівництво тунелів під Дніпром тощо. Зрозуміло, що самостійно столиця не зможе реалізувати такі дорогі проекти, та й держава не надасть допомоги в такому обсязі, проте, якщо створити сприятливі умови для бізнесу, то цілком реально все зробити та ще й у стислі строки.

Перше, на що звернули увагу представники бізнесу, це на суперечності, що містяться в нормативно-правових актах України. Це, насамперед, стосується вирішення земельних та майнових питань, особливо щодо викупу ділянок для суспільних потреб, та процедури укладання і реєстрації відповідних договорів. Потрібно також урегулювати законодавство в сфері іноземного кредитування під державні гарантії, коли йдеться про муніципальні проекти. Інвесторів бентежить також велика кількість дозвільних та контролюючих органів, які хаотично ведуть перевірки і паралізують роботу будь-якої організації. Для бізнесменів важливо знати, що в державі працює дієвий та прозорий механізм компенсації витрат інвесторів за рахунок коштів бюджетів різних рівнів у випадку нерентабельності проектів.

Начальник управління інвестиційної політики КМДА Юлія Петленко запевнила присутніх, що місто подолає перешкоди, які сьогодні існують для інвесторів у столиці, в рамках своєї компетенції, адже сьогодні всі зацікавлені стимулювати розвиток пріоритетних галузей господарства через залучення приватної фінансової допомоги.

Источник: ibud.ua
Просмотров: 1479
Все новости рубрики Столица

© 2005 - 2024 Строительный портал UkrStroy.net