UkrStroy.net

Зниження фіскального навантаження на економіку та підвищення конкурентоздатності країни

10 мая 2010г. 18:50

Основним стратегічним завданням реформування податкової системи України є зниження фіскального навантаження на економіку та підвищення конкурентоздатності країни. Про це Віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко заявив сьогодні на нараді з питань підготовки нового проекту Податкового кодексу за участю представників Міністерства фінансів, Міністерства економіки, бізнес-асоціацій і експертів Світового банку та Німецької консультативної групи.

На думку Сергія Тігіпка, підготовка нової редакції Податкового кодексу є необхідним і своєчасним кроком, який сприятиме поліпшенню умов провадження підприємницької діяльності та залученню додаткових інвестицій.

«Важливо, що робота над Податковим кодексом іде одночасно з прийняттям інших важливих рішень щодо запровадження єдиного соціального збору, скорочення видів діяльності, які підлягають ліцензуванню, зменшення кількості контролюючих органів тощо», - зазначив урядовець. Крім того, прийняття Податкового кодексу допоможе адаптувати українське податкове законодавство до вимог міжнародних стандартів, що спростить процеси євроінтеграції України.

За словами Сергія Тігіпка, кодекс передбачатиме суттєве зменшення податкового навантаження на малий та середній бізнес. «Насамперед, ми повинні впорядкувати законодавчу базу. Крім того, необхідно спростити адміністрування податків, зокрема зблизивши бухгалтерський та податковий облік. Ще одне завдання – зменшення обсягів статистичної звітності для підприємців. У комплексі ці заходи дадуть змогу серйозно поліпшити умови ведення бізнесу в Україні», – вважає Сергій Тігіпко.

Віце-прем’єр-міністр підкреслив, що новий Податковий кодекс може набрати чинності вже з 2011 року. «Ми плануємо влітку передати проект Податкового кодексу до Верховної Ради України. Крім того, ми маємо намір винести проект документа на публічне обговорення за участю експертів та самих підприємців», – зазначив урядовець.

Источник: ibud.ua
Просмотров: 1338
Все новости рубрики Экономика

© 2005 - 2024 Строительный портал UkrStroy.net