Регистрация на портале      Вход
UkrStroy.net
где искать:              

Утеплити і заощадити на ЖКГ

Ви збираєтеся побудувати будинок або вже живете за містом. Напевно, чимало часу присвятили плануванню приміщень і обговоренню матеріалів для будівництва. Образ склався, і ви розпочали здійснювати свою мрію. Шкода тільки, що проект будинку не можна розглянути за допомогою тепловізора - приладу, що визначає температуру поверхонь.
 
Досить опалювати вулицю!
 
Картинка сильно здивувала б вас і, можливо, засмутила: червоним або світло-жовтим тепловізор виділяє зони витоку тепла з приміщення. Традиційно це вікна, горище, вентиляційні виходи, підвал і стики на стінах. Щоб краще зрозуміти масштаб проблеми, уявіть, що будинок - це відро з водою, жовті плями тепловізора - дірки в ємності, з яких на вулицю витікає не тепло, а вода. Як можна утримати її в такому решеті? Тільки постійно доливаючи.
 
Іншими словами, збільшуючи потужність роботи котла опалення, частину тепла ви добровільно віддаєте вулиці. Враховуючи постійне зростання цін на газ, грамотне утеплення будинку при будівництві - найважливіше питання.
 
Нове краще за старе
 
Теплоізоляційний матеріал екструзійний пінополістирол, такий як XPS CARBON, застосовується в котеджному і малоповерховому будівництві для влаштування теплоізоляції фундаментів, дахів, підлог, фасадів. XPS - енергоефективний, міцний, легкий, вологостійкий, екологічний, зручний в роботі.
 
Вкладення виправдовуються
 
Ми будуємо не на одне десятиліття. Якість і довговічність повинні вважатися пріоритетом при виборі утеплення. Що отримає споживач в майбутньому, вклавши сили і гроші сьогодні?
 
Якісне утеплення скорочує витрати на опалення і економить електроенергію на кондиціонуванні влітку. Згідно з дослідженнями, через холодні стіни йде від 20% до 40% тепла. Аналогічно тонкі стіни пропускають спеку і перегрівають будинок у теплий сезон.
 
Ви можете порахувати вигоду самі. Потрібно знати загальну площу будинку, орієнтацію по сторонах світу, середню зовнішню температуру в опалювальний сезон і температуру комфорту всередині приміщення, кількість вікон, товщину і матеріали стін і ще з десяток показників. Орієнтуючись на формули теплотехнічних розрахунків, можна з'ясувати, скільки тепла покидатиме приміщення в опалювальний період. Порівняти у формулах різні матеріали і зрозуміти, що грамотна ізоляція економить енергоресурси має велике значення! Це особливо актуально, адже вартість газу на Україні постійно зростає.
 
Додаткові переваги
 
  • Утеплення береже стіни від цвілі. А це вже грошима не виміряти - це питання комфорту і здоров'я. Цвіль і грибок люблять «тонкі» стіни. Помітити небезпеку можна не відразу. Пліснява заводиться прямо на основі, ховаючись під шпалерами або штукатуркою.
  • Утеплені XPS фундамент і цоколь дозволяють ефективніше використовувати підвальне приміщення. Навіть якщо сьогодні ви не розглядаєте цю зону як додатковий простір, завтра, можливо, переглянете рішення. Тому підготуйтеся заздалегідь.
  • Відсутність конденсату в цокольній частині, міцність і довговічність утеплювача продовжують цілісність всієї конструкції. Іншими словами, немає тріщин, розмивання, деформації. Ремонтувати фасад доведеться тільки тоді, коли вам набридне колір або фактура.
  • Фрезерована поверхня плит утеплювача XPS, мала вага і L-подібна форма стиків, а також спеціально розроблена лінійка штукатурних сумішей і клеїв полегшують монтажні роботи
 
Утеплити чи зекономити?
 
Будинок - це вкладення: грошові та емоційні. Тому важливо тут і зараз, на етапі будівництва надійно і якісно звести і утеплити приміщення. Тоді курси валют, вартість і безперебійність поставок газу хвилюватимуть вас набагато менше. Тепло і комфорт у приміщенні, справедливо низькі суми комунальних платежів, стануть вам бонусом за правильно прийняте господарське рішення: будувати і утеплювати ґрунтовно на десятки років вперед.
 
Комментарии
Читайте также
Сегодня многие люди, желая сэкономить собственные финансовые средства, ищут альтернативные варианты централизованному отоплению, устанавливая отопление индивидуальное
Расходы на обогрев частного жилья нельзя свести к нулю, но существенно снизить их вполне возможно за счет использования передовых технологических решений. Одно из них — использование внутрипольных конвекторов.
Система отопления играет важную роль как для человека, так и для помещения, где она функционирует. Без тепла в холодное время вы не обойдетесь
Все статьи рубрики Отопление

© 2005 - 2024 Строительный портал UkrStroy.net
О нас    Реклама на сайте    Обратная связь    Сообщить об ошибке